Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Вересня 2023

Інклюзивне навчання в школі: посібник для директорів і педагогів

У відкритому доступі з’явився посібник для керівників шкіл “Впроваджуємо інклюзію в закладі освіти”. Він покликаний допомогти освітнім управлінцям у творенні якісного інклюзивного освітнього середовища для дітей з особливими потребами.

Про це повідомила Державна служба якості освіти України.

Ознайомитися з матеріалами посібника можна нижче або за посиланням.

Сьогодні заклади освіти України мають швидко пристосовуватися до індивідуальних потреб дітей і адаптувати свою діяльність до викликів, пов’язаних із наслідками війни. Як зазначають автори, серед матеріалів порадника є покрокові інструкції з відкриття інклюзивних класів і забезпечення всієї системи рішень для організації та впровадження інклюзивного навчання.

Посібник складається з п’яти розділів:

У ньому директори та педагоги знайдуть відповіді на основні питання щодо забезпечення якості освіти дітей із особливими потребами, а також рекомендації щодо того, як керівнику та колективу школи зробити заклад комфортним і відкритим для кожного та кожної.

“Повномасштабна війна в Україні внесла свої корективи й у термін “діти з особливими освітніми потребами” – його тепер можна застосувати для значно більшої кількості учнів”, – зазначив голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

Inclusion_zaklad_osvity_SQE-SURGe_2023

Раніше ми розповідали, що додаток “Lookout” для людей із порушеннями зору отримав українськомовну версію.

Титульне зображення: ДСЯО


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.