Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Серпня 2023

Історія боротьби від А до Я: з’явилася “Шрифтова абетка української ідентичності”

В Україні створили “Шрифтову абетку української ідентичності”, яка покликана популяризувати модерні шрифти вітчизняних дизайнерів, а також розповісти про основні символи української державності.

Про це розповіли на порталі “Освіторія”.

Переглянути “Шрифтову абетку української ідентичності: історію української боротьби від А до Я” всі охочі можуть за посиланням.

Як зазначили розробники, шрифти завжди відігравали важливу роль у національному дизайні, впливаючи на візуальну ідентичність народу.

“Шрифтова абетка української ідентичності” включає 33 відібрані українські шрифти, у яких відображені події, особистості, символи та знаки, що супроводжували шлях України до відновлення державності в 1991 році та підтримують її в боротьбі за неї сьогодні. Кожна сторінка з літерою інтерактивного алфавіту української мови має свій символ, наприклад:

  • В – Воля;
  • Ж – Живий ланцюг;
  • З – Запорізька Січ;
  • Т – Тризуб Володимира Великого;
  • У – Українські січові стрільці тощо.

З “Абетки” користувачі зможуть дізнатися більше про Данила Галицього, Івана Франка, Марію Примаченко, про “Енеїду” Івана Котляревського та “Лісову пісню” Лесі Українки й про трагічні сторінки нашої історії: голодомор, депортацію кримських татар, Чорнобильську катастрофу та знищення російськими військами окупованого Маріуполя.

Раніше ми розповідали, що онлайн-бібліотека шрифтом Брайля для людей з порушенням зору відновила свою роботу.

Титульне фото: Шрифтова абетка української ідентичності


Обговорення