Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Вересня 2020

Івано-Франківськ запровадив канікули в школах, бо потрапив у “червону” зону – рішення міськради

Івано-Франківська рада запровадила канікули в школах на перші два тижні навчання, оскільки місто потрапило до “червоної” карантинної зони.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 31 серпня.

Встановити у 2020-2021 навчальному році канікули у закладах освіти, підпорядкованих Івано-Франківській міській раді, з 01.09.2020 до 11.09.2020 року включно, – зазначено у рішенні.

У регіонах, які потрапляють до “червоної” зони, учні не можуть відвідувати школи – там має запроваджуватися дистанційне навчання, чого у Франківську робити не захотіли.

У міськраді також вважають несправедливим те, що місто віднесли до зони з найбільшими карантинними обмеженнями. Тим же рішенням депутати звернулися до президента, міністра охорони здоров’я та голови Івано-Франківської ОДА з проханням скасувати “безпідставно запроваджений “червоний” рівень епідемічної небезпеки в місті Івано-Франківську”. Також депутати просять переглянути методику визначення карантинних зон.

Коментар сайту НУШ: Зазначимо, що відповідно до статті 10 закону “Про повну загальну середню освіту”, навчальний рік має тривати не менше 175 навчальних днів. Це та кількість днів, в які навчаються учні з 1 вересня до 31 травня. Тобто, щоби виконати цю норму закону, Івано-Франківську доведеться або скасувати інші канікули в школі, або продовжити навчальний рік – закон дозволяє закінчити навчальний рік до 1 липня.

Фото: автор – fabian19, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


Обговорення