Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Вересня 2024

Кабмін розширив можливості надання освітніх послуг у “Школі супергероїв”: що зміниться

Уряд України затвердив постанову “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 346 та від 28 жовтня 2021 р. № 1160“. Вона покликана розширити можливості надання освітніх послуг для дітей, які перебувають на лікуванні чи реабілітації в закладах охорони здоров’я.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Зокрема, як розповіли в МОН, зміни стосуватимуться організаційних та освітніх процесів у “Школі супергероїв”. Нагадаємо, що це мережа освітніх центрів у лікарнях, яка надає дітям освітні, корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги.

Так, згідно з постановою Кабміну:

  • освіта стане безперервною не лише для дітей, які проходять лікування та реабілітацію в Україні, а й для школярів і дошкільнят за кордоном;
  • педагогів “Школи супергероїв” забезпечать державними гарантіями так само, як і вчителів інших закладів освіти;
  • для проведення корекційно-розвиткових активностей залучатимуть учителів іноземних мов, а також учителів спеціальної освіти для дітей, які перебувають у психіатричних відділеннях або закладах із надання психіатричної допомоги;
  • “Школа супергероїв” отримає можливість безплатно використовувати приміщення закладів охорони здоров’я (кожна кімната матиме доступ до укриттів на базі закладу).

У МОН також додали, що реалізація змін не потребуватиме додаткових витрат із державного бюджету. Залучення необхідних фахівців відбуватиметься завдяки оптимізації посад у “Школі супергероїв”, а забезпечення викладання іноземної мови для учнів початкових класів буде можливим завдяки перерозподілу ресурсів між іншими предметами.

Раніше ми розповідали, що МОН планує розширювати “Школу супергероїв”.

Титульне фото: Rivne Online


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.