Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Жовтня 2020

Кабмін спрямував кошти на створення дистанційних курсів із різних предметів

Кабмін ухвалив рішення про спрямування коштів Держбюджету-2020 на підготовку дистанційних курсів з усіх предметів.

Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні уряду 13 жовтня, повідомляє пресслужба МОН.

Зокрема, рішення вносить зміни в Порядок використання коштів, передбачених у бюджеті для реалізації загальнодержавних заходів у сфері освіти (постановою Кабміну від 19 лютого 2020 р. №131).

“Метою ухвалення документа є забезпечення якісного освітнього процесу в дистанційній формі під час карантину. Робота включатиме підготовку, проведення експертизи, придбання, супроводження та розміщення в інформаційно-телекомунікаційних системах дистанційних курсів не лише з математики, а й з інших предметів для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників”, – повідомив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Згідно з документом, фінансування буде здійснюватися в межах видатків, передбачених законом “Про Державний бюджет України на 2020 рік” за бюджетною програмою КПКВК 2201260 “Загальнодержавні заходи у сфері освіти”.

Зазначимо, що розмір цієї бюджетної програми – 724536,3 тис. грн.

Постанову зі змінами ще не опублікували, тож пізніше “Нова українська школа” дасть докладніше роз’яснення, а також звертається в МОН за поясненням, хто може використати зазначені кошти й коли можна очікувати дистанційні курси.

Нагадаємо, МОН рекомендує школам розпочати канікули з 15 жовтня.

Також уряд продовжив адаптивний карантин до 31 грудня та передбачає, що після осінніх канікул учні можуть перейти на дистанційне та змішане навчання.

Фото: автор – GaudiLab, Depositphotos


Обговорення