Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Квітня 2021

Кабмін вніс зміни в порядок надання субвенції “Спроможна школа…”

Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції “Спроможна школа для кращих результатів” – зміни стосуються напрямів використання коштів і алгоритму їхнього розподілу.

Відповідне рішення ухвалено 28 квітня 2021 року, повідомила пресслужба МОН.

Зміни до порядку ще не опубліковані.

Повідомляється, що вони передбачають спрямування коштів на проєкти, пов’язані з формуванням нового освітнього простору, безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища, проведенням реконструкцій та капітальних ремонтів будівель (їхніх частин), споруд закладів загальної середньої освіти.

Обласні, Київська міська держадміністрації збиратимуть проєкти від органів місцевого самоврядування та передаватимуть до МОН. Комісія розгляне та обере проєкти, що відповідають законодавству, та формуватиме пропозиції щодо їх погодження.

Кабмін за погодженням із Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету за поданням МОН затверджуватиме розподіл коштів субвенції між окремими місцевими бюджетами.

Кошти субвенції, згідно з розпорядженням уряду, будуть спрямовані до бюджетів відповідних територіальних громад.

Нагадаємо, уряд затвердив порядок використання субвенції на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти на 2021 рік.

Фото: автор – roncivil, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.