Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Травня 2023

Команда з України здобула бронзу на міжпредметній олімпіаді EOES у Ризі

Цього року Україна вперше взяла участь у найбільшій практичній міжпредметній олімпіаді з фізики, хімії та біології — EOES. Команда юних дослідників з України здобула на цьому змаганні бронзову медаль.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

В олімпіаді взяли участь 44 команди з 22 країн ЄС та команда з України. Молоді науковці змагалися одне з одним у таких дисциплінах, як біологія, хімія, фізика та суміжних предметах.

Олімпіада з експериментальної науки EOES 2023 відбулася в Ризькому університеті імені Страдіня (Rīga Stradiņš University), під час неї учасники мали доступ до новітніх лабораторій Фармацевтичного навчально-наукового комплексу для виконання завдань.

Команду України представили три молоді науковці: Владислав Власенко, Іван Плєсков й  Олесь Федірко. Дослідники продемонстрували виняткові знання й заслужено здобули призові місця.

“Це вагома перемога для України, яка підтверджує здатність українських студентів конкурувати на міжнародному рівні та розкриває нові можливості для майбутнього розвитку нашої молоді в галузі науки та освіти”, – зазначили в МОН.

Читайте також: “Вихованці й вихованки малої академії наук привезли 15 медалей і 13 спецнагород з міжнародного конкурсу”.

Фото: Міністерство освіти і науки України


Обговорення