Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Жовтня 2021

Очільником одного з директоратів МОН може стати соратник Табачника – ЗМІ

Директорат дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти в МОН може очолити колишній соратник ексміністра освіти Дмитра Табачника з часів президентства Януковича, пише ZN.UA із посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, переможцем конкурсу на цю посаду став Олег Єресько. Раніше він був головою конкурсної комісії з добору підручників, а також очолював департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН. Також він одним із перших звільнився з приходом у МОН нової команди Сергія Квіта після Євромайдану.

Єресько відомий тим, що разом з екскерівницею УЦОЯО Іриною Зайцевою “редагував” програми ЗНО з історії України. У результаті звідти зникли згадки про видатних історичних особистостей, які боролися за незалежність, та поняття “національна ідея”.

Як повідомляється на сайті МОН, директорат, який може очолити Олег Єресько, утворений для виконання завдань щодо забезпечення формування державної політики у таких сферах як дошкільна, шкільна, позашкільна та інклюзивна освіта.

Закон “Про державну службу” говорить, що проведенням конкурсів на обіймання посад державної служби в міністерствах забезпечує державний секретар міністерства. В липні 2021 року цю посаду обійняв Сергій Захарін, який програв суд у першій інстанції щодо порушення авторських прав. Зараз триває апеляція (виправлено).

Раніше ми писали про дослідження проблем із доступом до освітніх і розвиткових послуг в Україні.

Фото: ZN.UA


Обговорення