Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Травня 2024

Кошти, зібрані на United24, передадуть на будівництво й реконструкцію укриттів у 3 школах

Три заклади освіти в Черкаській і Одеській областях отримають 8,9 мільйона гривень, які зібрали через платформу United24, на будівництво й ремонт укриттів.

Відповідну постанову про “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на задоволення потреб у забезпеченні безпечного освітнього середовища” сьогодні, 3 травня, ухвалив Кабінет Міністрів України.

Згідно з постановою, кошти передадуть місцевим бюджетам у формі державної субвенції й розподіляють між:

  • Дмитрушківським ліцеєм (Черкаська область) – 2,07 мільйона гривень;
  • Болградським ліцеєм №2 (Одеська область) – 2,5 мільйона гривень;
  • Татарбунарським ліцеєм (Одеська область) – 4,3 мільйона гривень.

Дмитрушківський ліцей наразі працює в змішаному форматі, оскільки площа найпростішого укриття, яке самотужки облаштували працівники закладу освіти, не дає змоги вмістити всіх 320 учнів і учениць. Капітальний ремонт також передбачає:

  • перепланування приміщень;
  • облаштування навчального тиру (мультимедійне обладнання);
  • створення умов для проведення навчально-тренувальних занять у межах дисципліни “Захист України”.

У Болградському ліцеї №2 навчаються 573 учні. Однак заклад освіти зараз працює за змішаною формою навчання, адже укриття, яке нині є в школі, розраховане на 150 осіб. Для інших учнів і учениць уроки проводять дистанційно. На кошти субвенції в закладі освіти запланували капітальний ремонт підвалу.

Татарбунарський ліцей потребує не ремонту, а будівництва укриття на своїй території. Згідно з проєктом, це має бути одноповерхова залізобетонна будівля з шістьма секціями й зовнішніми входами. Завдяки цьому всі 905 учнів ліцею зможуть повернутися до очного навчання.

Читайте також: “Як громадам залучити кошти донорів на будівництво й ремонт укриттів у школах і садочках: алгоритм від МОН”.

Титульне фото: erudit.kiev.ua


Обговорення