Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Вересня 2023

Київським школярам збільшать кількість годин “Захисту України”

У школах Києва збільшать кількість годин на підготовку старшокласників у межах навчальної програми “Захист України”.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що якісна підготовка молоді допризовного віку з військових, тактичних та медичних дисциплін є необхідною умовою для життя в сучасних реаліях. Саме тому в Києві планують у стислі терміни підготувати ефективну програму для школярів старшої школи. Вона має стати частиною великого курсу підготовки військових.

У КМДА вже працюють над тим, аби закласти на наступний рік кошти на фінансування програми. Адже планується, що учні 10 і 11 класів вивчатимуть не тільки теорію, а й матимуть практичні заняття, вчитимуться пілотувати дрони, використовуватимуть симулятори тощо.

Важливим елементом успіху Валентин Мондриївський також назвав кадрове питання й звернувся до командувача підготовки Командування Сухопутних військ України, генерал-майора Віктора Ніколюка з пропозицією взяти участь у підборі педагогів і їх практичної підготовки.

“Для школярів необхідно підібрати таких викладачів, які будуть стовідсотково моральними авторитетами для дітей, і в той же час розумітися на тонкощах освітнього процесу та роботі з підлітками. … Ми впевнені, що все задумане нам вдасться реалізувати, і вже з нового року 35 тисяч старшокласників відчують ці зміни”, – підкреслив посадовець.

Читайте також: “Вчися вухами”: нові уроки з української мови та громадянської освіти для 10–11 класів”.

Титульне фото: armyinform.com.ua


Обговорення