Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Липня 2019

Лілія Гриневич: із закупівлями для НУШ найкраще впорались Київ, Одеська та Сумська області

Нині найкраще із закупівлями для Нової української школи впорались місто Київ, що вже обладнало майбутні перші класи меблями на 65%, дидактикою – на 64,8%, а також комп’ютерною технікою – на 30%, а також Сумська (меблі закуплено на 57,1% від потреби, дидактика – 27%, комп’ютерне обладнання – 37,6%) та Одеська (меблі закуплено на 36,9% від потреби, дидактика – 34,8%, комп’ютерне обладнання – 10,6%) області.

Про це йдеться на сайті МОН.

Наразі одні з найменших обсягів закупівель мають Івано-Франківська та Запорізька області – близько 11% від потреби.

“Цього року всі закупівлі мають бути здійсненні вчасно, тим більше, що ми віддали освітню субвенцію НУШ на місця значно раніше, ніж минулого року. Що ми бачимо за оперативними даними станом на 5 липня? Ми бачимо, що місцевими органами по країні закуплено трошки більше 17% дидактичних матеріалів, 20% від потреби меблів, 15% від потреби комп’ютерного обладнання”, – розповіла міністерка.

Лілія Гриневич також додала, що нині співфінансування місцевих органів самоврядування для НУШ по Україні  становить  близько 33%. Найбільше власних коштів дала Волинська область, яка за рахунок своїх бюджетів подвоїла інвестиції в НУШ.

За даними МОН, якщо врахувати всі субвенції з держбюджету, за останні 2 роки держава інвестувала в шкільну інфраструктуру майже 7 млрд гривень.

Фото: автор – pan xiaozhen, Unsplash


Обговорення