Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Березня 2024

“Лови темряву”, “Юрза-Мурза” й “Чарівні шкарпетки”: добірка “казок на ніч” для дітей і дорослих

Для дітей і їхніх батьків створили добірку з десяти нових “Казок на ніч”, які озвучили відомі українські актори, письменники й теле- та радіоведучі.

Про це повідомили автори проєкту – “Суспільне Мовлення”.

Послухати аудіоказки всі охочі можуть щочетверга на цифрових майданчиках за посиланнями:

Крім того, пропонуємо ознайомитися з добіркою нових дитячих аудіоказок нижче.

“Чарівні шкарпетки”. Озвучила режисерка Надія Парфан.

У гущавині лісу панує глибока тиша, а всі звірі мирно й солодко сплять у своїх домівках. Однак маленьке Білченя все ніяк не може заснути. Навіть його батьки виявилися безсилими й не змогли заспокоїти малюка. Щоб дізнатися, яким чарам зрештою вдалося допомогти Білченяті заснути, варто послухати казку “Чарівні шкарпетки”.

“Драконова наречена”. Озвучив виконавчий продюсер телеканалу “Суспільне Культура” Лукʼян Галкін.

У далекому краю мешкав чоловік, який мав дві надзвичайно гарні дочки. Щоправда, дівчата суттєво відрізнялися вдачею. Кіцу була доброю та лагідною, завжди готовою допомогти іншим. А Сюске відзначалася жорстокістю й гордовитістю. Одного разу їхній батько дізнався, що король сусідньої держави шукає наречену для свого сина. Які пригоди та випробування чекали на сестер, дорослі та діти можуть дізнатися, прослухавши казку.

“Кіт Альбер”. Озвучила ведуча “Суспільного” Юлія Девда.

Одного разу маленька чорна киця Клара залізла на самий вершечок високого дуба й ніяк не могла спуститися додолу. Вона почала хвилюватися, гірко зітхнула й заплакала. Крім того, Клара відчувала гострий голод і мріяла про щось смачненьке. А в цей час повз дуб, на якому сиділа киця, пройшов великий Кіт Альбер. Чи почув він плач Клари й чи допоміг їй спуститися з дерева, усі охочі можуть дізнатися, прослухавши казку.

“Танцюй, як журавель”. Озвучила акторка Віталіна Біблів.

У казці йдеться про маленьку ведмедицю Даринку. Вона завжди мріяла танцювати так само гарно, як журавлі перед відльотом на зимівлю у вирій. Даринка пильно стежила за птахами, намагаючись зрозуміти таємниці їхньої грації й перейняти рухи. Чи змогла вона навчитися танцювати так, як журавлі? Відповідь на це запитання шукайте в казці “Танцюй, як журавель”.

“Юрза-Мурза і стрілець-молодець”. Озвучив ведучий “Радіо Культура” Василь Чорношкур.

Казка розповідає про сміливого стрільця-молодця, який зважився виступити проти зловісного змія, що тривалий час ображав місцевих мешканців. Після напруженого та важкого бою головний герой зумів перемогти, звільнивши людей від страху та небезпеки. Стрілець також зустрів дивовижну Юрзу-Мурзу, яка могла виконати будь-яке бажання. Разом вони виступили проти злого царя. Чи зуміли стрілець і Юрза-Мурза перемогти й принести справедливість у царство, дорослі та діти можуть дізнатися в казці.

“Річка коали Джо”. Озвучила письменниця Катерина Міхаліцина.

Коала Джо щодня милувався красою природи та спостерігав за течією річки, сидячи на гілках великого дерева. Проте одного дня Джо стало сумно насолоджуватися красою природи наодинці, а чарівні пейзажі більше не дарували йому жодної радості. Однак життя коали змінилося, коли він зустрів подругу. Це несподіване знайомство принесло нові враження та позитивні емоції. Як саме це сталося та які чудові пригоди чекали на Джо і його подругу – слухайте в казці.

“Король з ослячими вухами”. Озвучив радіоведучий “Суспільне Чернігів” Андрій Соколов.

У казці йдеться про короля, який мав одну велику таємницю: на його голові, замість людських, були ослячі вуха. Він довго й старанно приховував цей факт від усіх навколо. Та одного разу перукарка Мег дізналася про секрет короля. Вона обіцяла зберегти таємницю, але бажання поділитися новиною не давало жінці спокою. Тож Мег вирішила зізнатися… дереву, яке точно не видало б нікому секрет. Одного дня з того самого дерева зробили арфу для музик, які мали заграти на святі в палаці. Чим була особлива пісня, яка прозвучала перед гостями короля, усі охочі можуть дізнатися, послухавши казку.

Гаряча казка”. Озвучила акторка Наталя Сумська.

Тітонька Горпина так захопилася процесом готування пиріжків, що її розжарена піч викликала надзвичайну спеку в усьому місті. Цей вогонь не зміг загасити навіть місцевий пожежний загін. А мер та поліція виявилися безсилими перед натхненням тітоньки Горпини, яка не хотіла відволікатися від улюбленої справи. Чи зможе хтось зупинити її, поки місто не перетворилося в пустелю? Відповідь шукайте в аудіоказці.

Казка про оленят”. Озвучив ведучий Першого каналу “Суспільного Мовлення” й токшоу “Новий відлік” Андрій Діхтяренко.

У казці йдеться про двох оленят Петті та Діді, які завжди вихвалялися силою й спритністю своїх татусів. Вони пишалися своїми могутніми й майстерними батьками. Та одного дня могутній тато Петті із великими рогами застряг між кущами тернини. Хто ж допоможе оленю вибратись із цієї скрутної ситуації? Слухайте в казці.

“Лови темряву”. Озвучила директорка департаменту ефірного просування дирекції “Українське Радіо” Олена Браілова.

Мишка Льоля дуже сильно боялася темряви. Тато вчив її, що темрява – це час для відпочинку, а страхи можна подолати, говорячи про них. Проте Льоля однаково боялася, адже в темряві не видно навіть власного хвоста! Чи змогла вона подолати свій страх і прислухатися до порад татуся? Відповіді на ці запитання можна дізнатися, прослухавши казку.

Читайте також: “Хоробрі казки”: терапевтичні історії для дітей можна прослухати в аудіо”.

Титульне фото: “Суспільне”


Обговорення