Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Березня 2024

Мам, які переживають тимчасову розлуку з партнером, запрошують на онлайн-тренінг

Через повномасштабне російське вторгнення багато чоловіків не можуть бути поряд зі своїми дружинами та дітьми. Хтось захищає Україну; хтось багато волонтерить, тому бачиться з родиною рідко; хтось залишився в Україні, коли дитина з мамою виїхали за кордон. Усі життєві випадки різні й почуття мам теж різні.

Втім, спільною є потреба в підтримці, у розумінні важливості турботи про себе, у знаннях інструментів підтримки звʼязку дитини з татом.

30 березня о 17:00 медіа “Нова українська школа” та Всеукраїнський фонд “Крок за кроком” запрошують усіх мам, які переживають тимчасову розлуку з партнером, на онлайн-тренінг. Спікерка заходу – Крістіна Бут, голова громадської організації “Бути”.

Для участі в онлайн-тренінгу просимо заповнити коротку реєстраційну форму за посиланням.

Під час заходу учасниці дізнаються:

  • як ми реагуємо на тимчасову розлуку (реакції тіла, зміна активності, вплив на настрій, емоції, соціальні зв’язки, продуктивність);
  • які ритуали та практики турботи про себе стануть у пригоді;
  • як можна попіклуватися про дитину в умовах, коли поряд немає тата (аптечка швидкої психологічної допомоги для дитини у вигляді гри);
  • як зберігати в дитини відчуття родинного зв’язку: артпрактики, сімейні ритуали, мобільні додатки.

Окрім цього, під час онлайн-тренінгу учасниці зможуть отримати відповіді на свої питання (їх також можна попередньо залишити в реєстраційній формі).

Нагадаємо, що нещодавно “Нова українська школа” публікувала адаптовану статтю Джошуа Чона, наукового співробітника факультету громадського здоров’я ім. Т. С. Чана Гарвардського університету, про важливість участі татів у вихованні дошкільнят.

Також у нас вийшли матеріали:

Згодом редакція “НУШ” також опублікує матеріал із порадами для мам-захисниць про те, як тримати зв’язок із дітьми.

Стаття про участь татів у догляді за дітьми раннього віку з Early Childhood Matters доступна українською мовою через партнерство між Фондом Бернарда ван Ліра та Міжнародною асоціацією “Крок за кроком” (ISSA) у співпраці з Всеукраїнським фондом “Крок за кроком”, членом ISSA”.

“Розповсюдження статей міжнародного журналу Early Childhood Matters 2022” реалізується ВФ “Крок за кроком” за підтримки Міжнародної Асоціації “Крок за кроком” (ISSA).


Обговорення