Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Травня 2021

МАНівці здобули 10 нагород на міжнародній науковій олімпіаді

Учасники МАН отримали 10 нагород на Міжнародній олімпіаді наукових проєктів International Science Project Olympiad, що відбувалася 1–2 травня в Туреччині.

Про це повідомляє Укрінформ.

На онлайн-олімпіаді Україну представляли 10 учнів, які здобули 2 золоті, 2 срібні, 3 бронзові медалі та 3 спеціальні нагороди.

Золоті медалі отримали студентка Харківського національного університету радіоелектроніки Софія Іванова (придумала систему швидкого підігріву газового редуктора автомобільного двигуна “Швидкий старт”, що допомагає зекономити паливо) і учениця київського політехнічного ліцею Олена Коваленко (винайшла спосіб добувати екологічну енергію від коливань дерев).

Срібні медалі отримали студентка Київської політехніки Єлизавета Столярчук (вітряний генератор на основі сегнерового колеса, що здатен працювати на територіях із сильними вітрами та поганими погодними умовами) і учень Харківського фізико-математичного ліцею Іван Матюшенко (багатошарове енергогенерувальне теплоізолювальне покриття для зовнішніх огороджувальних конструкцій, що зменшує витрати на обігрів споруди через використання парникового ефекту та сонячного світла).

Бронзові медали здобули школярка з Харкова Анна Плутахіна (апідиктор – пристрій для акустичного контролю стану бджолиної сім’ї), школярка з Дніпра Вероніка Подлєснова (виявила залежність мікробіоти кишківника білих щурів від впливу гліфосату, сахарину та бензонату натрію) і школярка з Києва Анастасія Кириченко (дослідження інгібіторних властивостей синтетичних альфа-, бета-, гама-пептидів та їхній вплив на полімеризацію плазми крові людини).

Спеціальні нагороди здобули школярки з Полтави Єлизавети Яковенко (дослідження динаміки температурного режиму м. Лубни), студент із Харкова Ілля Демиденко (розроблення нової технології моделювання, дослідження й оптимізації складних хімічних систем), студент Харківського національного університету радіоелектроніки Ігор Мічурін (за навчальну програму для пошуку коренів многочленів на комплексній площині).

Міжнародна олімпіада наукових проєктів International Science Project Olympiad (INSPO) – це найбільший у регіоні форум молодих учених, який проводять із 2007 року під патронатом Міністерства освіти Туреччини. З 2014 року INSPO набув міжнародного статусу. Конкурс об’єднує до 30 країн-учасниць, які представляють приблизно сотню проєктів. Змагання проводять раз на два роки.

Фото: автор – kegfire, Depositphotos


Обговорення