Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Грудня 2022

Маскувальні сітки, окопні свічки, шкарпетки, сувеніри на передову: чим займаються школярі на Одещині, коли немає світла

У місті Роздільна Одеської області вчителі організували волонтерську діяльність: учні допомагають воїнам на передовій та поліціянтам, які працюють на деокупованій території Херсонщині. Діти та педагоги займаються цим після уроків або тоді, коли немає світла і неможливо продовжувати навчальний процес. 

Історію роздільнянських волонтерів розповіло “Суспільне”.

Після уроків або тоді, коли заняття перериваються через відсутність електроенергії, школярі плетуть жовто-сині та червоно-чорні браслети-обереги, виготовляють маскувальні сітки, шкарпетки, окопні свічки. Молодші учні на цьому “гуртку” малюють листівки для поліціянтів та військових на фронті.

Окопні свічки

“У нас уроки відбуваються тільки тоді, коли є інтернет і світло. Ну, а весь вільний час ми намагаємося в’язати, ті, хто не вміють – вчимося, а ті, хто вже вміють в’язати шкарпетки – однозначно приділяємо час, щоб наших воїнів зігріти”, – розповіла заступниця директорки школи Марина Носарчук.

У передаванні виробів допомагають поліціянти, які забирають їх для адресатів. Сітки замовляють батьки деяких учнів – фронтовики – або місцеві волонтери.

Колектив волонтерів Роздільна

Діти розповідають, що заготовки приносять із дому і вкладають у кожен виріб душу. Вони розуміють, якою важливою є їхня підтримка для захисників.

“Ми хочемо, щоб вони залишалися в теплі й поверталися живими до нас. А на Новий рік окупанти були в чорних мішках, щоб такий подарунок був”, — поділилася школярка Наталія.

Читайте також: “Житомирські школярі за місяць зібрали гроші, придбали та передали автомобіль для ЗСУ”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Одеса


Обговорення