Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Серпня 2024

Менше ніж 10% українських шкіл працюють повністю дистанційно – Андрій Сташків

Нині в Україні приблизно 1 500 шкіл працюють повністю дистанційно. Це менше ніж 10% від загальної кількості закладів загальної середньої освіти (приблизно 12 000). Мова йде про школи, де немає укриттів, або які фізично перебувають на тимчасово окупованих територіях чи на територіях, де ведуться бойові дії. У таких ЗЗСО навчаються 500 тисяч учнів і учениць.

Про це в інтерв’ю порталу Dovidka.info розповів заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення росії, в українських школах облаштували майже 10 000 сховищ різної якості: від перебудови підвалів закладів освіти в найпростіші укриття до реконструкції й будівництва майже 190 нових бомбосховищ.

“Якщо порівнювати 2023–2024 навчальний рік з роком початку повномасштабної війни, то ми значно покращили показники кількості учнів в офлайні”, – додав Андрій Сташків.

Він також розповів, що минулого року в українських школах навчалися 450 тисяч учнів і учениць, які перебували за кордоном. Цьогоріч їхня кількість зменшилася до приблизно 400 тисяч.

“Це говорить не лише про динаміку повернення українців на Батьківщину, але й про те, що частина учнів залишає систему освіти України. Вони ходять в місцеві заклади освіти й для них важко одночасно навчатися у двох школах”, – пояснив заступник міністра освіти і науки.

Тому, за словами Андрія Сташківа, аби зберегти зв’язок школярів і школярок, які нині перебувають за кордоном, із системою освіти Батьківщини, дітям пропонуватимуть “полегшені програми в українських школах”. Зокрема, вони зможуть вивчати лише українознавчий компонент:

  • українську мову,
  • українську літературу,
  • історію України,

решту предметів їм зараховуватимуть за результатами навчання в закордонних ЗЗСО.

Читайте також: Прем’єр-міністр України доручив підготувати шкільні укриття до очного навчання”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення