Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Березня 2021

Мін’юст подав апеляцію на рішення суду про скасування нового правопису

Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу щодо рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування нової редакції українського правопису. 

Про це повідомляють на сайті міністерства.

Скаргу подали 12 березня до Шостого апеляційного суду.

“На підставі норм закону “Про Кабінет Міністрів України”, уряд наділений повноваженнями щодо забезпечення проведення державної політики у сфері розвитку та функціонування державної мови у всіх галузях, а також повноваженнями щодо спрямування та координації роботи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у вказаній сфері.

Тож під час затвердження постанови щодо правопису Кабмін мав повноваження щодо схвалення його нової редакції пояснює таке рішення заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

У повідомленні додають, що позивачі не надали жодних доказів того, що постанова уряду про новий правопис порушує їхні власні права та свободи.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів про нову редакцію українського правопису.

Пізніше міністр юстиції Денис Малюська заявив, що до розгляду апеляції нова редакція правопису залишається чинною, тож ЗНО-2021 складатиметься відповідно до неї.

З новим правописом можна ознайомитися тут.

Фото: автор – serggn, Depositphotos


Обговорення