Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Липня 2023

Мінвідновлення створило проєкт укриття для шкіл, яким зможуть скористатися забудовники

Мінвідновлення спільно з ДП “НДІпроектреконструкція” розробили перший проєкт укриття повторного використання для закладів освіти.

Про це “Економічної правді” повідомила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Розробка відповідає всім необхідним нормам і вже зареєстрована в Єдиній державній електронній системі в сфері будівництва. Переглянути проєкт можна за посиланням.

“Це конкретні архітектурні, технічні та технологічні рішення, які забудовник може взяти як шаблон та, відповідно до нього, будувати споруду цивільного захисту”, зазначила посадовиця.

Перший такий проєкт передбачає створення залізобетонної конструкції для 100 дітей і вчителів. Там є два великі приміщення, два евакуаційні виходи, санітарні вузли, приміщення для зберігання забрудненого верхнього одягу та пост медсестри. Також укриття є протирадіаційним.

Проєкт враховує й стандарти фізичної безбар’єрності: вхід обладнаний похилим підйомником для маломобільних груп, а санітарні вузли забезпечені всіма необхідними умовами.

“Особливу увагу надаємо питанню інклюзивності укриттів, тут працюємо разом з командою першої леді Олени Зеленської”, додала Наталія Козловська.

Читайте також: “Заклади освіти в Україні забезпечені укриттями майже на 68% – міністр”.

Титульне фото: Тернопільська ОДА .


Обговорення