Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Серпня 2024

Міжнародний конкурс ім. П. Яцика щорічно стартуватиме 27 жовтня: МОН затвердило зміни до Положення про проведення змагання

Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Згідно з наказом № 875, відтепер конкурс щороку стартуватиме 27 жовтня, у День української писемності та мови.

Про це повідомило МОН.

Ознайомитися з повним текстом документа можна нижче або за посиланням.

Згідно з наказом Президента України від 28 липня 2023 року №455/2023, святкування Дня української писемності та мови перенесли з 9 листопада на 27 жовтня.

Оскільки початок Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика щорічно був приурочений до цієї дати, у МОН ухвалили рішення перенести його також на 27 жовтня.

Тепер у змаганні мовознавців також зможуть взяти участь (у дистанційному форматі) учні й учениці Державного ліцею “Міжнародна українська школа”, які навчаються за українською програмою, але перебувають за кордоном.

Крім того, у документі визначили кількість учасників і учасниць 2 та 3 етапів конкурсу:

  • у 2 етапі беруть участь по одному переможцю першого етапу в кожній категорії;
  • у 3 по одному або по три переможці другого етапу в кожній категорії, залежно від рівня проведення другого етапу.

Для учнів і учениць, які навчаються в закордонних закладах освіти, згідно з оновленим Положенням, проводитимуть окремий конкурс в дистанційному форматі за єдиними завданнями.

“Внесені зміни сприятимуть підвищенню престижу української мови серед української та іноземної молоді, а також забезпеченню всебічного розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя”, додали в МОН.

66c498ae81088411593121

Читайте також: “МОН призначило стипендії переможцям XXIV Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика: яким буде розмір виплат цьогоріч”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення