Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Червня 2018

МОН: Через принцип співфінансування НУШ місцева влада відповідальніше витрачатиме кошти

Заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей вважає, що принцип співфінансування на обладнання Нової української школи з місцевого та державного бюджетів дозволяє ефективніше використовувати кошти.

Про це він сказав на відкритті 3-ї виставки меблів та обладнання для нового освітнього простору НУШ в Яремче, передає прес-служба МОН.

Наш досвід свідчить: якщо перед громадою стоїть завдання просто витрати державні кошти, часто це призводить до неефективності та неправильного використання ресурсів. Ми цього дозволити не можемо, адже з великими боями і лише завдяки підтримці прем’єр-міністра змогли отримати цей мільярд на меблі та обладнання. Тому маємо використати його максимально з користю для дітей”, – сказав Хобзей.

Нагадаємо, постанова Кабміну від 4 квітня №237 передбачає дофінансування субвенції НУШ з місцевих бюджетів. Пропорції фінансування між субвенцією НУШ та місцевими бюджетами складають: для міст обласного значення – 70% на 30%; для ОТГ – 90% на 10%; для сільської, гірської та території на лінії зіткнення – 95% на 5%.

Фото: автор – stevepb, Pixabay


Обговорення