Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Жовтня 2020

МОН хоче перевести школи на електронні журнали та щоденники – розпочали пілотування проєкту

Міністерство освіти і науки розпочало проєкт з пілотування безплатного програмного забезпечення для створення та ведення шкільних електронних журналів та щоденників.

Про це повідомили на сайті МОН.

Випробовують програмне забезпечення щонайменше два-три заклади в кожній області.

Тестування триває з 5 до 16 жовтня. Усі отримані від вчителів та адміністрацій шкіл зауваження будуть оперативно опрацьовані та враховані для налаштування системи.

Після завершення цього етапу (орієнтовно вже в листопаді цього року) державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними всім українським школам на безоплатній основі, – зазначили у відомстві.

Програмне забезпечення розроблене на базі державної модульної системи АІКОМ (раніше ДІСО).

Передбачається, що батьки зможуть бачити в е-щоденниках інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі вчителів тощо.

Також учні зможуть отримувати завдання під час дистанційного навчання та слідкувати за змінами у школі.

У міністерстві зазначають, що школи зможуть відмовитися від дублювання документації у паперовому вигляді – для цього готують відповідні законодавчі зміни.

“Це дасть змогу прибрати зайве навантаження на вчителів. А в майбутньому, завдяки широкому застосуванню електронних журналів, коли учень змінюватиме школу, вся інформація про його успішність, здобутки тощо буде прямувати за ним до нового навчального закладу.

А для нас буде відкрита ще й можливість переспрямовувати за таким учнем державні кошти на його навчання”, – зазначив заступник міністра освіти і науки Артур Селецький.

Перші навчання шкіл для участі в проєкті відбулись 2 жовтня. Згодом для вчителів, батьків та учнів підготують роз’яснення та відеоінструкції щодо користування новими інструментами.

Фото: автор – unomay, Depositphotos


Обговорення