Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Вересня 2023

МОН перевидасть підручники з історії України до 1 вересня 2024 року

До початку наступного навчального року МОН перевидасть підручники з історії України. Зокрема, в посібнику для 11 класів з’явиться розділ про сучасні воєнні дії.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Також Лісовий повідомив, що за два тижні вчителі українських закладів освіти отримають методичні матеріали з рекомендаціями:

  • як розповідати про сучасну війну дітям різних вікових категорій;
  • як пояснювати основні події війни;
  • які історичні події варто висвітлювати.

Зазначається, що вони й стануть основою для укладання нового розділу підручників з історії України. Крім того, у МОН планують загалом переглянути підхід до викладання цього предмету в закладах середньої освіти.

“На думку експертів, викладання історії в школі повинно йти за іншими принципами. Це має бути наративне викладання, яке має спонукати до осмисленого сприйняття історичних подій і вчинків окремих особистостей”, – пояснив міністр.

Лісовий наголосив, що для реалізації цих трьох завдань потрібні різні часові ресурси.

“Тобто методички мають бути підготовлені за кілька тижнів, а підручники зі змінами – максимум до 1 вересня 2024 року. На реалізацію третього завдання [перегляду підходу до викладання, – ред.] потрібно значно більше часу”, – зазначив міністр.

Раніше ми розповідали, що школярі росії отримали нові підручники з історії, у яких повністю переписані розділи, починаючи з 1970 років, а також доданий новий – про війну в Україні, яку традиційно назвали “спеціальною військовою операцією”.

Титульне фото: “Дзеркало тижня”


Обговорення