Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Травня 2021

МОН підготувало інформаційні довідки про освітню субвенцію

Міністерство освіти і науки підготувало інформаційні довідки щодо розрахунку освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад на 2021 рік.

Про це йдеться в листі МОН.

Проглянути довідки можна за цим посиланням.

Вони містять:

  • базову інформацію про засновника та огляд розподілу освітньої субвенції, включно з історією розподілу з 2016 року (або з моменту утворення територіальної громади);
  • підсумки розподілу освітньої субвенції та детальний розрахунок обсягу субвенції на 2021 рік згідно з формулою розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами (постанова Кабміну від 27 грудня 2017 року №1088);
  • графічну інформацію щодо розподілу освітньої субвенції, що дає змогу порівняти динаміку зміни окремих параметрів;
  • для територіальних громад – перелік закладів загальної середньої освіти (без урахування приватних, спеціальних та вечірніх шкіл). Кількість учнів та класів опорних закладів зазначена без урахування кількості учнів та класів у філіях, водночас філії наведено у переліку окремо. Такий перелік містить спеціальні відмітки для кожного закладу освіти, які характеризують співвідношення фактичної наповнюваності класів закладу до розрахункової наповнюваності, визначеної для бюджету громади.

Освітню субвенцію розраховують відповідно до таких параметрів: 

  • кількість учнів / студентів, які здобувають загальну середню освіту;
  • розрахункова наповнюваність класів;
  • навчальні плани.

Фактична кількість ставок педагогічних працівників чи фактичний фонд оплати праці педагогічних працівників не враховуються при розподілі освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

Більше читайте в листі ниже

60ae3bded65b3401240392

Завантажити документ

Фото: автор Wokandapix, Pixabay


Обговорення