Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Січня 2021

МОН пояснило про перехід у 10-й клас: не ясно, що робити учням, чиї заклади закривають страшу школу

Міністерство освіти і науки дало роз’яснення щодо переведення у 10-й клас, проте не пояснило, що робити учням, в чиїх закладах закривають старшу школу.

Роз’яснення опублікували на сайті МОН.

“Зарахування до 10-х класів закладів загальної середньої освіти цьогоріч, як і минулого року, відбуватиметься після видання наказу про переведення до нього учнів 9-х класів цього ж закладу освіти, які не виявили намір припинити навчання в ньому і не були відраховані або переведені до іншого закладу освіти відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти”, – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що, відповідно до порядку, якщо після переведення всіх охочих із 9 класу, кількість заяв на зарахування до 10-го класу перевищує кількість місць у відповідному класі, то серед учнів проводиться конкурс. Отже, учні, в чиїх закладах закривають старшу школу, матимуть не рівні умови переходу до наступного класу, як порівняти з тими учнями, у чиїх заклада старша школа зберігається.

Докладніше про цю ситуацію читайте в колонці співзасновниці ГО “Батьки SOS” Олени Бондаренко.

Читайте також “Профільні школи будуть не тільки у великих містах – про маніпуляцію, що шириться інтернетом”

Фото: автор – sabphoto, Depositphotos


Обговорення