Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Листопада 2020

МОН розробило проєкт Положення про ліцей – громадське обговорення

МОН проводить громадське обговорення проєкту Положення про ліцей, яке триватиме до 15 грудня.

Інформація про це з’явилася на сайті МОН.

proyekt Polozhennya pro litsey

Завантажити документ

У документі йдеться, що ліцей – заклад загальної середньої освіти, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти академічного спрямування та відповідно до рішення його засновника може забезпечувати здобуття базової середньої освіти.

Засновниками ліцею можуть бути органи державної влади, місцева рада, фізична або юридична особа. Ліцей може бути державним, комунальним, приватним або корпоративним. Також може бути опорним і мати філії. Положення передбачає, що зарахування дітей до державних, комунальних і корпоративних ліцеїв відбуватиметься на конкурсних засадах.

Ліцей зможе створювати класи (групи) з вечірньою (заочною), дистанційною формами навчання, інклюзивні класи для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Також ліцей може створювати тимчасові науково-дослідницькі класи або міжкласні (проєктні) групи учнів. А для підготовки до участі в конкурсах, олімпіадах, турнірах можуть створюватися тимчасові групи учнів.

Керівництво ліцеєм здійснюватиме його директор, колегіальним органом управління ліцею буде педагогічна рада. Вищим колегіальним органом громадського самоврядування ліцею будуть загальні збори колективу закладу освіти.

Зауваження та пропозиції до проєкту Положення у вигляді порівняльної таблиці у МОН просять надсилати до 15 грудня 2020 року на e-mail: [email protected] (Володимир Божинський, керівник експертної групи з питань нормативно-правового забезпечення директорату шкільної освіти).

Завантажити документ

Фото: автор – ALotOfPeople, Depositphotos

 

 


Обговорення