Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Січня 2018

МОН шукає фахівців для експертизи проектів підручників 5-х та 10-х класів

Міністерство освіти і науки для проведення конкурсу шукає фахівців, які зроблять експертизи проектів підручників 5-х та 10-х класів.

Про це повідомили на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

Міністерство освіти і науки України планує на початку 2018 року проведення конкурсного відбору проектів підручників для 5 та 10 класів закладів загальної середньої освіти. З цією метою просимо долучитися всіх осіб, яких хвилює якість підручників для закладів загальної середньої освіти, до експертизи електронних версій проектів підручників для 5 та 10 класів“, – йдеться у повідомленні.

Орієнтовно експертизу потрібно провести у лютому–березні, що передбачає оплату.

Експертами можуть бути особи-фахівці, які мають відповідну вищу освіту та обізнані з науково-методичними, психолого-педагогічними вимогами щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти“, – пояснили у міністерстві.

Наголошується, що проводити експертизу не можуть автори проектів підручників, поданих на конкурс, та близькі до них особи.

Серед фахівців, які можуть бути експертами, виділяють такі групи: наукові, науково-педагогічні працівники, методисти, вчителі, перекладознавці та перекладачі, фахівці з антидискримінаційної експертизи“, – зазначили у МОН.

Щоб взяти участь в оцінюванні підручників, потрібно до 11 лютого зареєструватися в репозитарії навчальних матеріалів на сайті Інституту модернізації змісту освіти за цим посиланням.

Фото: pexels.com


Обговорення