Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Вересня 2019

МОН створило відеогід для батьків про інклюзивну освіту

Міністерство освіти і науки створило серію відеороз’яснень для батьків про інклюзивну освіту.

Про це повідомили на сайті МОН.

На ютюб-каналі міністерства оприлюднили першу серію. З неї батьки зможуть дізнатися, що таке інклюзивно-ресурсні центри, як до них звернутися і отримати допомогу фахівців.

Згодом випустять ще три ролики про механізми зарахування та відкриття інклюзивних груп на всіх ланках освіти від дошкілля до вишів. У роликах з батьками розповідає держексперт директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Ольга Набоченко.

“Ми розуміємо, якою важливою є участь батьків дітей з особливими освітніми потребами у навчальному процесі. Саме тому підготували для них у форматі відео покрокову інструкцію з питань, які цікавлять їх найбільше. Що робити, куди і коли звертатись – все це ми пояснюємо”, – зазначила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Вона також додала, що ролики будуть корисними не лише для батьків, а й для усіх, хто цікавляться темою інклюзивного навчання.

Нагадаємо, оголошений конкурс підручників для дітей з особливими освітніми потребами.

Читайте також “6 міфів про інклюзію. Чого не варто боятися та обговорювати всерйоз”

Ілюстрація: скріншот з першого ролика відеогіда МОН про інклюзію

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.