Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Жовтня 2024

МОН створить Імплементаційне агентство з реалізації реформи НУШ

Міністерство освіти і науки України планує до кінця 2024 року створити Імплементаційне агентство з реалізації шкільної реформи “Нова українська школа”.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час години запитань до уряду у Верховній Раді, пряму трансляцію якої в YouTube вів народний депутат Олексій Гончаренко.

Як розповів Оксен Лісовий, на сьогодні декілька робочих груп уже займаються переглядом освітніх програм для українських школярів. Надалі ці групи об’єднають в Імплементаційне агентство, яке “не залежатиме від [майбутньої ред.] політики міністерства [МОН ред.]”, а реалізовуватиме вже ухвалені рішення щодо реформи.

“Уперше ми забезпечили дуже важливий інструмент, і він почне свою роботу до кінця року, – це створення Імплементаційного агентства з проведення шкільної реформи “Нова українська школа”. Це та проблема [імовірно, ідеться про брак такого органу ред.], яка призвела, зокрема, до пробуксовування реформи в базовій школі. […] І вона відобразилися на тому, з яким змістом ми працюємо сьогодні в базовій школі”, – резюмував міністр освіти і науки.

Крім того, він додав, що МОН наразі також активно працює над реформою старшої профільної школи.

Раніше ми розповідали, що лише 29% вчителів і 14% батьків добре розуміють суть реформи “НУШ”

Титульне фото: Нововолинська міська рада


Обговорення