Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Липня 2019

МОН: Свідоцтва та додатки без печатки дійсні та приймаються для вступу

Міністерство освіти і науки наголошує, що технічні описи документів про освіту не містять вимог про те, що на таких документах (свідоцтва та додатки) мають бути печатки закладу освіти. 

Про це йдеться на сайті МОН.

Вступників та їхніх батьків, які звертаються на гарячу лінію МОН, турбує те, що вступникам видають свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти та додатки до них без печатки закладу освіти. Натомість, в деяких школах ці документи видають з печаткою.

Технічні описи документів про освіту затверджені наказом Міністерства освіти і науки від 04.02.2014 № 97.  Згідно із змінами, які внесли 2018 року, описи не містять вимог щодо наявності печатки закладу освіти на документі про освіту, що виготовляється як на основі фотокомп’ютерних технологій (свідоцтво), так і поліграфічним способом (додаток до свідоцтва).

До того ж, зображення печаток відсутні на зразках документів про повну загальну середню освіту, затверджених наказом МОН від 16 жовтня 2018 р № 1109.

У печатках на документах про освіту немає потреби, бо інформація про всі видані документи міститься в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Перевірити достовірність того чи іншого документа можна тут.

Нагадаємо, найбільше максимальних балів ЗНО отримали з математики.

Фото: автор – Sophieja23, Pixabay


Обговорення