Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Жовтня 2020

МОН: телеуроків не буде, онлайн-уроки в найкращому випадку у грудні

Продовження Всеукраїнської школи онлайн не передбачатиме показу уроків на телебаченні.

Про це повідомив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко LIGA.Life.

“Уряд виділив кошти, зараз буде ухвалений наказ міністерства, мають бути виконані певні процедури. МОН через Інститут розвитку освіти повинно закупити 800 таких уроків. Це не будуть телеуроки.

Будуть в комп’ютерній мережі на спеціальній платформи фрагменти уроків, які можуть бути використані дітьми і вчителями. Можна буде брати або повністю весь урок, або його окремі елементи”, – повідомив Кононенко.

Він додав, що онлайн-уроки в кращому разі можемо очікувати не раніше початку грудня. Раніше т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що електронну освітню платформу можуть запустити до початку жовтня.

Нагадаємо, раніше на наш запит у МОН відповіли, що вважають телеуроки важливими, проте бачать у них низку недоліків та не повідомили, чи будуть їх продовжувати.

Ще у серпні т.в.о. міністра освіти і науки повідомляв, що в Україні продовжать показувати телеуроки для учнів усіх класів. Про продовження телеуроків також заявляв президент Володимир Зеленський. Уже на початку вересня у пресслужбі МОН не знали, чи продовжуватиметься показ уроків на телебаченні.

Такий формат дистанційного навчання може бути єдиним варіантом отримання освіти для учнів, які не мають доступу до інтернету та чиї школи закривають на карантин через COVID-19.

Ілюстрація: кадр з онлайн-уроку МОН


Обговорення