Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Серпня 2017

МОН вже підготувало навчальні матеріали для пілотних шкіл

Уже наступного тижня вчителі, які будуть апробовувати новий Стандарт початкової загальної освіти, отримають матеріали для перших двох тижнів навчання.

Про це заявив керівник робочої групи зі створення нового Стандарту Роман Шиян під час тренінгу “START UP #ВЧИТЕЛІВАЖЛИВІ”, на якому відбувається підготовка вчителів пілотних шкіл.

“Вже на наступному тижні на електронній платформі з’являться матеріали перших двох тижнів. Також ці матеріали будуть на флешках, що отримають директори шкіл на серпневій конференції”– зазначив Шиян.

“Модельні програми ми вже зробили на чверть. Ми сподіваємося, що на початку жовтня ви вже будете мати матеріали до кінця семестру, а навчальну програму – на рік, а то й на два. Це будуть матеріали як для інтегрованого, так і для неінтегрованого курсів”.

Водночас, міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що вчителі мають право, за потреби, користуватись підручниками, що отримають першокласники.

“Діти з експериментальних класів мають право на комплект підручників, як і інші діти України. Цього права ніхто не може в них забрати – підручники друкуються за бюджетні кошти й розраховані на кожну дитину. Питання в тому, що можна перекреслити все нове, чому навчились вчителі, якщо вони просто традиційно будуть викладати за цими підручниками”, – наголосила міністр.

Лілія Гриневич застерегла вчителів щодо повернення до пострадянської школи та змушування учнів кожен день носити підручники. Вчителі експериментальних класів працюватимуть з підручниками менше, ніж інші.

Нагадємо, у 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотуватимуть новий Стандарт початкової загальної освіти. У проекті беруть участь по 4 школи із кожної області та Києва. У кожній школі запустять по два експериментальних перших класа.

Нова Українська Школа

Фото: автор – Jazmin Quaynor, Unsplash


Обговорення