Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Січня 2018

МОН затвердить до 22 січня програму підвищення кваліфікації вчителів

Уряд затвердив додаткові заходи щодо підвищення кваліфікації педагогів у 2018 році.

Відповідне розпорядження Кабмін від 17 січня оприлюднене на “Урядовому порталі”.

Відпоідно до документа, Міністерство освіти і науки повинне до 22 січня затвердити та оприлюднити програму для підвищення кваліфікації педагогів. Ця програма має містити опис компетентностей вчителя початкової школи відповідно до концепції “Нової української школи”.

Документом передбачено, що підвищення кваліфікації за новим Державним стандартом початкової освіти та сучасними освітніми методиками проходитимуть вчителі початкової школи, заступники директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної роботи у початкових класах, вчителі іноземних мов, які навчають учнів перших класів, і вчителі закладів загальної середньої освіти (класів), в яких діти навчаються мовами національних меншин“, – пояснили в повідомленні.

Окрім того, МОН зобов’язується:

  • затвердити список тренерів для підвищення кваліфікації педагогів;
  • перелік юридичних осіб та фізичних-осіб підприємців, які займаються підвищенням кваліфікації педагогів не менше одного року;
  • забезпечити проведення публічної закупівлі послуг щодо супроводу та технічної підтримки дистанційного навчання педагогів;
  • забезпечити включення до стандарту вищої освіти за спеціальністю 013 “Початкова освіта” компетентностей, які необхідно отримати для роботи за відповідно до концепції “Нової української школи”.

Нагадаємо, стартувала реєстрація на онлайн-курс для вчителів НУШ.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич вважає, що найважливішим для впровадження освітньої реформи є підвищення кваліфікації педагогів.

У 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотують проект нового Державного стандарту початкової загальної освіти, а в 2018/2019 навчальному році за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Підручники, які використовуватимуть для першачків у новому навчальному році, почнуть укладати після затвердження Кабміном нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

Фото: автор – racorn, Depositphotos


Обговорення