Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Квітня 2023

Можливість копіювати текст чи відкривати сторінки браузера заблокована в тестовому середовищі НМТ – Тетяна Вакуленко

У технічній організації Національного мультипредметного тесту цього року відбулися зміни. Вони, зокрема, стосуються кількості інструкторів, правил для учасників і програмного забезпечення процесу.

Про них у подкасті “Дофамін для освіти” розповіла Тетяна Вакуленко – директорка Українського інституту оцінювання якості освіти.

Зокрема, вона зазначила, що минулого року не було фінансової змоги оплатити роботу двох інструкторів в аудиторії – тепер кошти на це є.

Крім того, у програмі заблоковано можливість копіювати текст і завантажувати html-документ, відкривати інші браузерні сторінки.

Учасник або учасниця, які намагатимуться списувати чи користуватимуться мобільним телефоном для пошуку інформації, будуть видалені з аудиторії. Дані про поведінку фіксуватимуть письмово. Така людина не отримає документ про проходження тесту ані під час поточної сесії, ані під час будь-якої іншої.

Цього року тестування триватиме 3 години, а не дві, як минулого, – це дозволило УЦОЯО збільшити кількість тестових завдань.

Абітурієнти із зони активних бойових дій чи з тимчасово окупованих територій матимуть змогу вступати до вишів, не складаючи НМТ, оскільки провести його в таких умовах неможливо.

Нагадуємо, що новий випуск “Дофаміну для освіти” з очільницею УЦОЯО Тетяною Вакуленко вже доступний слухачам.

Фото: “Вечірній Київ”


Обговорення