Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Серпня 2017

На Національну освітню онлайн-платформу виділять 54 мільйони гривень

У Державний бюджет-2018 буде закладено 54 мільйони гривень на закупівлю “заліза” для роботи Національної освітньої онлайн-платформи та на її підтримку.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає прес-служба МОН.

На Національній освітній онлайн-платформі будуть зберігатись освітні матеріали для вчителів, учнів та їхніх батьків.

“Електронна платформа потрібна нам для повноцінного супроводу реформи освіти. Для нас дуже важливо підтримати вчителів та надати їм інтерактивні онлайн-матеріали, які допоможуть якісно використовувати компетентнісні методики навчання. Також ця платформа має відігравати важливу роль у підвищенні доступу дітей з сільських територій до якісної освіти, – сказала Лілія Гриневич.

Також міністр зазначила, що Україна розглядає можливість співпраці з Ізраїлем. Подібна платформа існує в цій країні давно, тож ізраїльська сторона може надати готові рішення для української платформи.

“З ізраїльської платформи нас цікавлять дружній інтерфейс – середовище, яке можна доповнити матеріалами, – розробки з математики для початкової школи та 150 STEAM-симуляцій. Усе це коштує грошей, і ми шукаємо партнерів, які можуть допомогти нам у цьому питанні. Зі свого боку, ми попередньо вже маємо домовленості, що у держбюджет на 2018 рік буде закладено близько 54 мільйонів гривень на закупівлю “заліза” для роботи платформи та її супроводу. У низці країн такі проекти фінансував Світовий банк, але свого часу, за міністра Табачника, освітній проект з цією організацією був провалений. Зараз ми маємо з ними менший проект, і з великою інвестицією вони зможуть зайти лише в 2019 році”, – додала Лілія Гриневич.

Нагадуємо, що створення Національної освітньої онлайн-платформи передбачено реформою “Нова українська школа”, яка стартує 2018 року.

Фото: автор – seth schwiet, Unsplash


Обговорення