Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Березня 2019

На Одещині для учнів відкрили центр робототехніки та програмування

В Одеській області відкрили освітній простір Brobots Space Odes, де діти вивчатимуть електроніку, програмування, мейкерство та робототехніку.

Про це повідомили на сайті Одеської ОДА.

Простір складається з лекторію, комп’ютерного класу і майстерні. У майстерні є лазерний станок, 3D-принтер та безпечні місця для пайки. Усі заняття відбуватимуться безкоштовно.

На Одещині для учнів відкрили центр робототехніки та програмування На Одещині для учнів відкрили центр робототехніки та програмування

“Це перший такий центр робототехніки в межах нашого проекту STEM-освіти та позашкільної освіти. Дуже важливо, що він призначений не тільки для навчання дітей. Тут також будуть проходити підготовку вчителі, які потім зможуть працювати в аналогічних центрах. Адже ми вже запланували відкрити у цьому році п’ять таких просторів у різних районах Одещини, – розповів заступник голови Одеської ОДА Сергій Колебошин.

Простір відкрили на базі Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання. На його створення з обласного бюджету виділили понад 1 мільйон гривень.

На Одещині для учнів відкрили центр робототехніки та програмування На Одещині для учнів відкрили центр робототехніки та програмування

Концепція і освітні програми створені та представлені проектом Brobots, а партнерами з розвитку виступила спільнота IT2School.

Нагадаємо, для сільських шкіл Кіровоградської області закупили 11 автобусів за 21 мільйон гривень.

Усі фото: Одеська ОДА


Обговорення