Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Серпня 2023

На пілот старшої профільної школи планують відвести два роки

Восени 2023 року МОН презентує Стандарт старшої профільної школи.

Про це повідомив Андрій Сташків, заступник міністра освіти і науки України, під час Серпневої конференції.

Восени, уже в жовтні 2023 року, ми презентуємо концепцію та Стандарт старшої профільної школи. Зараз ми працюємо над моделями фінансування.

Варто розуміти, що пілот старшої профільної школи буде ще складнішим, ніж пілот базової. Тому ми почнемо апробацію не в 2026 році, за рік до початку функціонування старшої профільної школи, а вже у 2025 році. Хочемо, щоби в нас було два роки для пілотування нової моделі роботи старшої школи, нових програм, вільного вибору освітньої траєкторії учня”, – розповів Сташків.

Також він зазначив, що пілотування реформи старшої профільної школи відбуватиметься в іншому типі закладів – академічних ліцеях, які мають бути створені.

За інформацією заступника міністра, окремо в МОН працюють над моделями фінансування профільних ліцеїв і пропозиціями, на якому територіальному рівні вони мають бути створені.

“Уже восени міністерство вийде з конкретними пропозиціями. Після того, як разом з експертним середовищем дійдемо до остаточного бачення, ми готові ініціювати зміни до закону “Про повну загальну середню освіту”, якщо це буде потрібно”, – додав Андрій Сташків.

Фото: скриншот прямої трансляції МОН


Обговорення