Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Жовтня 2024

На платформу “НУШ” додали новий розділ для навчання англійської в дошкіллі

На платформі “Нова українська школа” з’явився розділ, який містить освітні можливості та корисні матеріали для педагогів дошкілля, які викладатимуть англійську мову.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Зареєструватися на платформі та отримати доступ до її ресурсів можна за посиланням.

Нагадаємо, що згідно із Законом “Про застосування англійської мови в Україні” з 1 вересня 2026 року викладання англійської мови для дітей 5–6–річного віку стане обов’язковим в усіх закладах дошкільної освіти. З огляду на це, МОН розробило алгоритм підготовки вихователів, які зараз працюють у дитсадках. Зокрема, нещодавно ми розповідали, що педагогів дошкілля запрошують на безплатний “Базовий курс для вивчення англійської мови з нуля”.

“Ми поступово рухаємося до забезпечення кожного ЗДО вихователями, які навчатимуть англійської мови”, – розповіла заступниця міністра освіти і науки з питань ранньої дошкільної освіти та інклюзії Євгенія Смірнова.

Як пояснили в МОН, онлайн-простір англійської мови на порталі “НУШ” створили, щоб сприяти впровадженню “довгоочікуваної системи викладання іноземних мов” в дитячих садочках. Крім того, це має допомогти підтримувати зацікавленість дітей у вивченні англійської та сприяти ефективнішому засвоєнню матеріалу.

Зокрема, розділ містить матеріали, узгоджені з освітнім стандартом, які експерти спеціально відібрали для вчителів дошкільної, початкової та середньої школи. А в структурі головного меню користувачі й користувачки зможуть знайти підрозділи з:

  • корисною інформацією,
  • посібниками,
  • рекомендаціями,
  • документами,
  • ресурсами,

що стануть у пригоді педагогам під час планування занять й дадуть змогу заощадити час на підготовку планів занять.

“Використовуючи комбінацію 3-денних очних тренінгів та онлайн-курсів на платформі, програма має на меті впровадити давно очікувану систему вивчення іноземних мов, адаптовану до дитячого сприйняття”, – додали в МОН.

Читайте також: “6 безплатних ресурсів для дітей і дорослих, які хочуть вивчати англійську мову”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення