Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Жовтня 2023

На росії видали книгу про “звірства сучасних бандерівців”

Росіяни передали до тимчасово окупованого Луганська 5 тисяч примірників пропагандистського видання “Чорна книга. Звірства сучасних бандерівців – українських неонацистів. 2014–2023”.

Про це розповіли на порталі “Суспільне”, посилаючись на допис пропагандистського каналу “Луганск 24”.

Зазначається, що книги видало російське військово-історичне товариство й вони мають потрапити до бібліотек і закладів освіти тимчасово окупованої Луганщини. Як стверджують на сайті товариства, перші 250 примірників вони відправили до Луганська ще в червні 2023 року.

За твердженням авторів, у книзі “наведені свідчення про тортури, розбої та вбивства, скоєні збройними формуваннями України, фрагменти матеріалів слідства, фотографії, свідчення жертв та очевидців”.

Серед “злочинів”, описаних у “Чорній книзі”:

  • катування мирних громадян і російських військовослужбовців,
  • масове мінування мирних районів міст і селищ,
  • збройний розбій і грабежі,
  • злочини проти людяності,
  • убивства російських журналістів,
  • убивства мирних громадян з метою пропаганди.

Окупаційний “міністр культури “ЛНР”” Дмитро Сидоров стверджує, що “книга повністю документальна, у ній немає жодного ліричного слова, лише факти”.

Видання складається з двох частин і передмови, автором якої є міністр оборони росії сергій шойгу.

У ній посадовець країни-агресора стверджує, що хрести на техніці ЗСУ символізують нацистську свастику, а українське гасло: “Слава Україні! Героям Слава”, – не що інше, як “нацистське привітання”. Крім того, за твердженням шойгу, “українські військові є беззаперечними злочинцями, а тому над ними в росії тривають судові процеси”.

“У цій “Чорній книзі” наведені страшні свідчення і факти катувань, насильств, убивств, що здійснюють укронацисти і військовослужбовці ЗСУ. (…) Чинний в Україні режим буде повалено, а зло, яке він спричиняє росії, самому українському народу й усьому світу, буде покарано”, – ідеться в передмові.

Видання є продовженням іншого “творіння” російського військово-історичного товариства “Чорна книга. Звірства бандерівців”, у якій пропагандисти розповідають про “злочини українців, скоєні в роки Великої Вітчизняної війни та після неї”.

Читайте також: “України немає, а любити треба росію”: як країна-агресорка перевиховує наших учнів в окупації через підручники”.

Титульне фото та фото в тексті: “Суспільне”


Обговорення