Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Травня 2023

На Сумщині росіяни пошкодили авіабомбами два заклади освіти – один частково зруйнований

У Сумській області, у селищі Свеса, внаслідок російського авіаудару постраждали навчальні заклади – загальноосвітня школа та професійний ліцей. 2 травня окупанти скинули дві керовані авіаційні бомби на цей населений пункт.

Про це розповідає “Суспільне”.

Як повідомляють, найбільших руйнувань зазнав Свеський професійний аграрний ліцей. За словами керівника закладу Андрія Копитька, одна з бомб впала за кілька метрів від центрального корпусу ліцею. Крім головного корпусу, постраждали їдальня і навчальні майстерні.

“Дуже важко передати, що коїться у нас в душі. Цій будівлі понад 100 років”, –  додав директор.

Свеський аграрний професійний ліцей

Як розповіла бібліотекарка закладу Людмила Шкарапута, у ліцеї навчалося понад сто учнів – багато з них із малозабезпечених сімей, а також діти-сироти.

“Я тут пропрацювала 28 років, це пів мого життя, а тепер воно все зруйновано. Зруйнований не тільки заклад, а і долі наших працівників та учнів, які тепер, не знаю, чи продовжать навчання”, – розповіла жінка.

Вибух пошкодив і загальноосвітню школу, розташовану поруч. У будівлі вибито всі вікна. Колектив школи й батьки відгукнулися на заклик директорки школи, Любові Ступак, і зібралися, аби поприбирати скло й уламки.

У момент вибуху на робочому місці в школі перебував охоронець. На щастя, він не постраждав.

За словами начальниці відділу освіти Свеської селищної ради Наталії Тимошенко, росіяни атакували заклади, які ніколи не використовувалися для розміщення військових.

Читайте також:  “У Маріуполі школярів змушують писати листи подяки російським окупантам”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення