Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Травня 2024

Набір на навчання тренерів і тренерок “Захисту України” в Києві: як взяти участь

МОН затвердило оновлену освітню програму “Захисту України” для учнів 10-11 класів. Для того, щоб українські учні й учениці почали вчитися за оновленими програмами вже з вересня цього року, у червні стартує підготовка тренерів і тренерок, які натомість навчатимуть педагогів у регіонах.

Зареєструватися для участі в програмі підготовки тренерів потенційні учасники й учасниці можуть до 4 червня, заповнивши google-форму за посиланням.

Про це повідомили в МОН.

Навчання триватиме з 10 до 14 червня в Києві.

Проживання, харчування й логістику учасників і учасниць оплачують організатори.

Взяти участь у конкурсному доборі запрошують українців і українок, які прагнуть формувати суспільство свідомих громадян, готові долучитися до реформи та оплачувано навчати вчителів зі всієї України. Зокрема, подати заявки можуть:

  • учителі та вчительки, у яких уже є успішний досвід викладання предмета “Захист України”;
  • молодіжні працівники, які прагнуть працювати з громадянською свідомістю молоді;
  • інструктори Центрів готовності цивільних, які вже працюють із молоддю або хочуть навчитися працювати зі старшокласниками;
  • демобілізовані Захисники та Захисниці України, які готові вчитися викладати та передавати свої навички старшокласникам;
  • учителі інших суміжних шкільних предметів.

Учасники й учасниці, які пройдуть конкурсний добір, матимуть змогу:

  • доєднатися до масштабної освітньої реформи, яка підвищує обороноздатність суспільства й держави;
  • впливати на якість викладання курсу “Захист України” в школах;
  • навчатися в найкращих фахівців із громадянської освіти, воєнного управління та інформаційної безпеки;
  • брати участь у наступних програмах із підвищення кваліфікації тренерів і програмах підготовки вчителів.

Наприкінці курсу всі тренери й тренерки отримають сертифікати про проходження навчання й оплачувану часткову зайнятість із підготовки вчителів у своїй області.

“Наше спільне з тренерами й вчителями завдання – сформувати в українському суспільстві оборонну свідомість та стійку громадянську позицію. Ми хочемо допомогти сьогоднішньому старшокласнику й майбутньому дорослому українському громадянину розвинути спроможність захищати себе, свою громаду та країну від різноманітних загроз, а також відшукати для себе різні ролі: як у контексті армії, так і в цивільному житті”, – додали в МОН.

Докладніше про програму підготовки тренерів і тренерок читайте за лінком.

Раніше міністр освіти і науки Оксен Лісовий розповів, що для українських старшокласників і старшокласниць повністю переписали освітню програму дисципліни “Захист України”. Зокрема, звідти прибрали все, що стосувалося радянського підходу.

Ми також публікували докладний матеріал про те, як зміниться викладання “Захисту України” найближчим часом. Ознайомитися з ним можна за посиланням.

Титульне фото: M&M Photography, Стрий


Обговорення