Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Травня 2024

Надолужимо освітні втрати з проєктом “Тепер я знаю”: запрошуємо учнів 4-6–х класів на першу хвилю безплатного літнього курсу

ГО “Смарт освіта” оголошує набір учасників першої хвилі проєкту з надолуження освітніх втрат “Тепер я знаю” 2024. Ними можуть стати учні й учениці, які завершили навчання в 4-6–х класах українських шкіл.

“Тепер я знаю” –  це безплатний 5-тижневий курс з української мови та математики для дітей, які не мали змоги повноцінно опанувати ці дисципліни в школі й мають труднощі з розумінням базової програми.

Зареєструвати дітей для участі в першій хвилі проєкту батьки / опікуни можуть за посиланням.

Реєстрація для учнів 7-10 класів стартує згодом.

Проєкт “Тепер я знаю” покликаний не лише допомогти учням заповнити прогалини у вивченні української мови та математики, а й продемонструвати дітям їхній особистий прогрес і сформувати їхню власну історію успіху.

[Просимо батьків / опікунів об’єктивно оцінити освітні втрати своїх дітей і дати шанс доєднатися до проєкту тим, хто цього дійсно потребує. Якщо ваш син чи ваша донька не знає матеріал з однієї-двох тем з математики / української мови, його можна буде швидко опанувати на початку нового навчального року, а тому краще дати дітям можливість влітку відпочити.

Зауважимо, що проєкт “Тепер я знаю” розрахований на велику кількість учнів і учениць, утім, кількість місць обмежена].

Навчання в межах першої хвилі проєкту триватиме з 17 червня до 21 липня щодня в будні (окрім середи) з 10:00 до 12:00 або з 17:00 до 19:00 (за київським часом).

Усі заняття відбуватимуться онлайн з учителями, які пройшли попередню підготовку, у Zoom і на платформі OpenLMS.

Навчальні матеріали й завдання, які педагоги використовуватимуть під час уроків, були спеціально розроблені командою методистів під керівництвом Наталі Вінницької з української мови та Юрія Чоп’юка з математики. Так, фахівці розробили рамки компетентностей навколо ядра знань, які базуються на Державному стандарті. Ці рамки узгоджені з експертами Українського центру оцінювання якості освіти.

У межах навчання школярі та школярки пройдуть вхідне тестування, яке дасть змогу вчителям оцінити освітні втрати учнів та розподілити їх у групи за рівнями знань. Далі, на основі рамок компетентностей і результатів тестувань, педагоги зможуть зрозуміти, на що саме варто звернути увагу та як цього можна навчити. Наприкінці курсу учасники та учасниці зможуть взяти участь у вихідному тестуванні, що дозволить дітям оцінити прогрес, а методистам та вчителям якість навчальних матеріалів та викладання у проєкті.

Наприкінці проєкту учні й учениці, які пройдуть вхідне та вихідне тестування, а також відвідають не менше 75% занять, отримають сертифікати. Окрім цього, для таких учнів і учениць підготують індивідуальні листи, які міститимуть позитивний мотиваційний відгук від учителів, а також рекомендації, над чим ще варто попрацювати та на що звернути увагу.

Читайте також: “Вийшов новий епізод подкасту “Дофамін для освіти”: говоримо про мотивацію, проблеми й радощі молодих українських учителів”.

Титульне фото: ГО “Смарт освіта”

Цей проєкт втілюється в рамках співпраці з Childfund Deutschland та EDUCO і фінансується Sternstunden.


Обговорення