Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Квітня 2023

Найбільшій молодіжній скаутській організації України 111 років

Сьогодні, 12 квітня, національна скаутська організація України “Пласт” святкує 111 років із дня заснування.

Про це “Новій українській школі” повідомили в організації.

12 квітня 1912 року гурток Олександра Тисовського у Львові склав першу Пластову Присягу: “Присягаю своєю честю, що робитиму все, що в моїх силах, щоб бути вірним Богові і Україні, допомагати іншим, жити за Пластовим Законом і слухатись пластового проводу”. Присяга – це орієнтир пластунів і пластунок у щоденних, навіть найменших, рішеннях. Присягаючи перед іншими і перед собою, вони засвідчують довічну вірність ідеї України та її розвитку.

З нагоди 111 річниці “Пласт” запускає збір коштів на проведення 150 літніх таборів. У такий спосіб 5 000 дітей зможуть продовжити пластову програму, розвиватися особистісно, щоб згодом розвивати Україну. Зробити внесок можна за посиланням.

“Найкраще, що ми можемо зробити для України, – подбати про цінності нового покоління. Пластова спільнота робить все для підготовки молоді, яка бореться сьогодні і продовжить боротьбу після нас. Кожен виховник, адміністратор, благодійник, приятель є частиною цієї великої зміни”, – розповідають в організації.

Також охочі можуть придбати набори для майстрування вдома – цей набір буде внеском у розвиток дитини і допоможе пластунам організувати табори. Оформити замовлення можна тут.

Читайте також: ““Найбільший у світі урок” – кандидатів від 16 до 30 років запрошують стати амбасадорами”.

Фото: “Пласт”


Обговорення