Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Травня 2023

Наприкінці робочого тижня уряд призначив двох заступників міністра освіти

19 травня Кабінет Міністрів України ухвалив кандидатури двох заступників міністра освіти і науки України – ними стали Андрій Сташків і Михайло Винницький.

Про це МОН повідомляє на своєму Телеграм-каналі.

Андрій Сташків призначений заступником міністра освіти і науки України з питань середньої освіти.

За його координації в Івано-Франківській області впроваджували реформу НУШ: оновлювали освітні простори, навчали вчителів, формували мережі шкіл. Крім того, як експерт робочої групи МОН, Сташків брав участь у вдосконаленні формули освітньої субвенції.  Його досвід роботи з громадами й школами дозволить якісно та ефективно продовжити реформи в системі середньої освіти.

Михайло Винницький став заступником міністра освіти і науки України з питань вищої освіти.

З 2014 до 2020 року Винницький був радником трьох міністрів освіти і науки України, відповідав за супровід упровадження в Україні визнаного в ЄС ступеня доктора філософії (на заміну радянського ступеня кандидата наук), брав участь в удосконаленні низки підзаконних актів, які стосувалися академічної мобільності, визнання в Україні іноземних дипломів, активізації студентського самоврядування. У 2019-2022 роках очолював секретаріат Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Вищу освіту і науковий ступінь Михайло Винницький здобув у Кембриджському університеті (Велика Британія). Понад 20 років він викладає на кафедрі соціології Національного університету “Києво-Могилянська академія” (НаУКМА), а також в Могилянській та Львівській бізнес-школах (УКУ).

Читайте також: “Що далі з друком підручників для 5-7 класів – відповідь МОН”.

Фото: Міністерство освіти і науки України


Обговорення