Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Червня 2024

Напиши лист однолітку в окупації: школярів запрошують доєднатися до Всеукраїнського конкурсу учнівських есе “Я тебе чую”

Учнів 8–11–х класів запрошують доєднатися до Всеукраїнського конкурсу есе “Я тебе чую: лист однолітку в окупації”, який покликаний сформувати в суспільстві розуміння і співпереживання до реалій життя дітей на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Зареєструватися для участі в проєкті й надіслати написаний лист усі охочі можуть до 31 липня за посиланням. Результати конкурсу оголосять до 1 вересня.

Есе має бути написане у формі листа до однолітка, який / яка знаходиться на тимчасово окупованій території (із розумінням становища дитини та словами підтримки).

Обсяг роботи – не менше, ніж 500 і не більше, ніж 4 000 знаків без пробілів (назва, інформація про автора / авторку не враховуються).

Докладніше про умови конкурсу читайте за посиланням.

Для написання есе організатори також рекомендують ознайомитися з матеріалами про реалії життя дітей в окупації.

Учасники й учасниці, які пройдуть відбірковий етап, отримають електронні дипломи. На переможців конкурсу також чекають цінні призи. Крім того, кращі роботи будуть рекомендовані для публікації.

Цей конкурс важливий для підтримки психологічного стану дітей, які зараз перебувають під окупацією. Листи однолітків допоможуть їм усвідомити, що про них пам’ятають і чекають вдома”, – додали в МОН.

Читайте також: “Передавали домашні завдання через машину з хлібом: як пережили російську окупацію освітяни Вільхуватського ліцею на Харківщині”.

Титульне фото: Центр громадянської просвіти “Альменда”


Обговорення