Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Січня 2023

Наразі за кордоном перебуває близько 500 тис. дітей шкільного віку – Шкарлет

Станом на початок січня за кордоном навчається близько півмільйона українських дітей – більшість з них продовжує освіту в українських школах онлайн.

Таку цифру сьогодні повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі Національного марафону “Єдині новини”.

За словами міністра, на початку повномасштабного вторгнення за кордоном опинилися, за різними оцінками, від 650 до 690 тисяч українських дітей віком від 0 до 18 років.

Станом на 1 вересня йшлося вже про 488 тисяч, на грудень – до 520. Такі зміни були пов’язані з посиленням обстрілів та кризою енергосистеми.

Сьогодні за кордоном – близько 500 тисяч дітей шкільного віку. За даними Шкарлета, масового відтоку дітей-мігрантів з українських шкіл немає – учні й батьки, які виїхали через війну, намагаються розподілити час між українською школою онлайн та закордонними закладами освіти.

Як зазначив Сергій Шкарлет, розроблено механізм перезарахування учням оцінок, здобутих за кордоном, створено додатки, методичні рекомендації, відеоуроки та інші інструменти асинхронного навчання, щоб полегшити подвійне навантаження на учнів.

На питання про те, чи не є діти, які навчаються за кордоном, додатковим навантаженням для освітян, міністр зазначив, що тут допомагають індивідуальні форми навчання – сімейна (домашня), екстернатна.

Якщо оцінювати осінній семестр 2022 року, перемогою є те, що чотири мільйони учнів все ж таки навчаються безпосередньо в Україні”, – зазначив міністр.

Читайте також: “Навчання за кордоном: проміжний фініш. Позитивний досвід”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – HayDmitriy, Depositphotos


Обговорення