Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Жовтня 2023

#Нас_навчали_вчителі: історія стрільця ЗСУ Сергія Хараху

“Для кожної людини важливо “колекціонувати” класних учителів”, — вважає Сергій Хараху, який і сам до повномасштабного російського вторгнення працював у школі. Сергій був заступником директора в Класичній гімназії при ЛНУ імені Івана Франка, викладав географію і захист України. Зараз він — стрілець ЗСУ.

У “колекції” вчителів Сергія Хараху — його батьки, які працювали геологами й надихнули на глибше вивчення географії. А ще класна керівниця Берегівської школи, учителька української мови та літератури Ельза Юріївна Ковач. Саме вона згладжувала кути й захищала Сергія під час сварок з іншими вчителями. “Якихось 30 років тому не було заведено, щоб діти вільно висловлювали свої думки та проявляли юнацький максималізм”, — пригадує Хараху. А він був саме таким школярем. Учителька завжди ставилася до дітей з розумінням і підтримкою, а колишній учень і досі згадує Ельзу Юріївну з теплотою.

“Зараз учителі — це партнери, тьютори, наставники, ментори, — каже Сергій, — а найголовніше: школа розвиває в дітях особистостей”.

Нині Сергій Хараху не проводить уроки, але його розробками можуть користуватися колеги, знайшовши матеріали на освітніх платформах і в TikTok учителя. А ще він є одним зі співавторів підручника “Захист України”. Учні із вдячністю згадують свого вчителя і, користуючись нагодою, запрошують на зустрічі у школу.

Подякуйте своїм учителям і ви. Бо #нас_навчали_вчителі!

Нагадуємо, що вчителі можуть пройти натхненний тест: поділіться мріями та ідеями з нагоди професійного свята. 

Фото: МОН


Обговорення