Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Червня 2023

Настільна гра в укриття та сайт реабілітації військових – що пропонують підлітки для відбудови України

Упродовж двох тижнів 15 команд підлітків брали участь у всеукраїнському хакатоні від Малої академії наук “ #CVIDOMI: відбудовувати країну”. Школярі пропонували свої ідеї, як відновлювати Україну після перемоги та що можна зробити вже.

Сьогодні, 17 червня, в “Освіторія Хабі” відбулася презентація інноваційних проєктів підлітків у кількох сферах:

  • екологія;
  • медицина та здоров’я;
  • технології та інженерія;
  • освіта;
  • сільське господарство.

До хакатону долучилися учні та учениці 8–11 класів із різних міст, зокрема, Бахмута, Миколаєва, Харкова, та тих, хто тимчасово живе за кордоном (захід відбувся в змішаному форматі). Підлітки працювали онлайн у командах, отримували консультації від менторів та брали участь у відкритих лекціях, які допомогли сформувати ідею для презентації у фіналі.

Софія Друль, учасниця команди в категорії “Освіта”, розповіла, що разом із командою хочуть створити інтелектуально-розважальну настільну гру, яка буде зручною для використання в укритті. Гра має покращувати психологічний стан дітей та відволікати їх від поганих думок, забезпечувати загальноосвітній розвиток і розвивати фантазію.

“Після поранення на війні у військових з’являється проблема пошуку лікарень для проведення реабілітації та збору коштів на цю дороговартісну процедуру. Наш проєкт для того, аби допомогти військовим із реабілітацією. Ми пропонуємо створити сайт, де військовий може зібрати кошти на реабілітацію за допомогою донатів цивільних, а також знайти лікарню для проведення цієї реабілітації”, – поділилася Анастасія Козак ідеєю від команди в категорії “Медицина”.

За словами президента МАНУ Станіслава Довгого, хакатон проходить вдруге й має допомогти підліткам зробити свідомий та зважений вибір професії.

Учасники команди-переможниці матимуть змогу пройти навчання за програмою бізнес-інкубатора “Startup Beginner” та продовжити роботу над проєктом.

Читайте також: “Українська делегація школярів бере участь в Олімпіаді геніїв у США”

Фото: МАН


Обговорення