Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Липня 2024

Навчальний рік у школах Львова розпочнеться в серпні – Андрій Садовий

Цьогоріч навчальний рік у львівських школах розпочнуть раніше, а саме 19 серпня. Такі зміни спричинені складною ситуацією з електроенергією в Україні, яка виникла через російські обстріли.

Про рішення, яке сьогодні, 5 липня, ухвалив Штаб підготовки до зими, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповіли у Львівській міській раді, розпочати навчання вже в серпні рекомендуватимуть не лише державним, а й приватним закладам освіти.

“Сьогодні немає дня, коли б не було відключень світла. Відтак треба прогнозувати як і добрі речі, так і негативні. Потрібно готуватися до різних сценаріїв, щоб Львів функціонував за будь-яких умов”, – наголосив Андрій Садовий.

За його словами, на випадок повного блекауту у всіх львівських школах планують облаштувати цілодобові пункти незламності, де містяни зможуть зігрітися та зарядити пристрої.

“Розпочати навчання швидше ми хочемо з однією метою – щоб мати більшу гарантію, що діти будуть вчитися за партами. […] Ми повинні мати запасний варіант, щоб, у разі екстремальної ситуації, була змога використовувати школи як пункти обігріву”, – пояснив начальник управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради Андрій Закалюк.

У міськраді очікують, що зимові канікули для учнів і учениць розпочнуться за планом – 21 грудня. Якщо ж ситуація з електроенергією погіршиться, їх можуть зробити більш тривалими, ніж зазвичай. У такому разі в закладах освіти також створять чергові групи. Туди батьки, зможуть привести дітей, якщо не буде можливості залишити їх удома.

Нещодавно ми також розповідали, що в черкаських школах навчання, хоч і розпочнеться за планом – 1 вересня, проте, для учнів і учениць можуть подовжити термін зимових канікул. Зараз міська влада розглядає три варіанти реалізації задуму. Про них читайте за посиланням.

Крім того, 21 червня міністр освіти і науки Оксен Лісовий повідомив, що у 2024 році школи не починатимуть навчальний рік у серпні, однак не виключив введення змін у розклад та повернення учнів і учениць до змішаного навчання.

Читайте також: “Підготовка до нового навчального року й осінньо-зимового періоду: МОН оприлюднило рекомендаційний лист”.

Титульне фото ілюстративне – ГО “Смарт освіти”, гімназія №75


Обговорення