Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Червня 2023

Навчання українською та пільги для вчителів: як відновлюватимуть освіту на Луганщині

На форумі “Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція” презентували дорожню карту відновлення освіти на території Луганщини після деокупації територій.

Про це пише Суспільне з посиланням на пресслужбу Луганської обласної військової адміністрації.

Для відновлення освіти Луганщини після повернення контролю над частиною територій планують:

  • обстежити та відновити матеріально-технічний стан закладів освіти;
  • забезпечити транспортування та безпеку учасників освітнього процесу;
  • створити кадровий резерв педагогічних і адміністративних працівників для роботи в закладах освіти на деокупованих територіях. Для цього вчителів хочуть мотивувати пільгами та вирішенням соціально-побутових питань.

“За умови повного звільнення Луганської області планується розробити типові адаптаційні освітні програми щодо переходу на навчання українською мовою у закладах освіти на окупованих з 2014 року територіях. Розробити преференції для педагогів, які погодяться працювати на звільнених територіях, як варіант – вахтовим методом, – додали у пресслужбі.

Наразі в онлайн-форматі продовжують свою роботу 82 школи області, шість закладів позашкільної, десять закладів професійної та 17 закладів фахової передвищої освіти, а також три національні університети.

Щоби надолужити освітню програму, для дітей, які не мали можливості навчатись у 2022-2023 навчальному році, хочуть скласти індивідуальні навчальні плани та критерії оцінювання їхніх навчальних досягнень.

Читайте також: “Освітня реінтеграція деокупованих територій Донеччини й Луганщини: що планують зробити в першу чергу”

Фото: пресслужба Луганської обласної військової адміністрації


Обговорення