Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Вересня 2022

Навчання в окупації: батьків закликали не пускати дітей до шкіл

Окупанти відкрили школи на тимчасово окупованих територіях. Дітей російські військові можуть використовувати як живий щит.

Про це повідомила віцепрем’єрка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Тому вона закликала батьків не пускати дітей до шкіл на очне навчання в окупації.

“Окупанти всіляко та настійливо переконують батьків, що їхні діти мають вчитися очно (офлайн). Усе це робить міноборони рф у змові з місцевими зрадниками та колаборантами. Їхня мета полягає в тому, щоби використовувати мережу шкіл на ТОТ як живий щит для російської військової техніки та особового складу. Усе досить просто, цинічно й дуже жорстоко”, – розповіла Верещук.

Також вона підкреслила, що людям необхідно евакуюватися з ТОТ на підконтрольну територію України, поки є така можливість.

Нагадуємо, станом на 9 вересня ще одна дитина отримала поранення внаслідок злочинних дій російської армії. Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну постраждали 1 126 дітей.

Також у школах тимчасово окупованого Маріуполя російські військові забороняють дітям говорити про війну та проводять обшуки.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор –  deslns, Depositphotos


Обговорення